6 Beauty tips om de Lockdown door te komen

Lizzy Van hal April 28, 2021

We balen allemaal ontzettend. Niet alleen wij als saloneigenaren maar ook jij, als klant. Alles zit op slot, dus jouw maandelijkse bezoek is niet meer mogelijk. Wat nu? Het is een vraag die wij ons allemaal stellen. Niemand weet het exacte antwoord, omdat ik graag wil dat jij je lekker in je vel voelt tijdens deze periode geef ik jou 6 beauty tips om deze tijd door te komen. Want zeg nu zelf, je voelt je lekker in je vel als het velletje er goed en verzorgd bij loopt toch? 

Beauty begint vanbinnen. 

Ja het is een oud gezegde maar wel de waarheid. Jij kan alleen stralen als je motor van binnen goed werkt. Begin dus altijd bij de basis. Drink voldoende water voor hydratie. Nu hoor ik je denken dit heb ik vaker gehoord. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen tegen mijn klanten maar hydratatie is echt key. Het is goed voor je huid, haar, nagels en t kan effect hebben als je graag wilt afvallen, dus vanaf nu is de kraan jouw beste vriendin.

Aanvullen wat je te kort komt.

De schijf van 5. De richtlijn die mijn oma al jaren aanhoudt en ik kan je vertellen ze heeft ontzettend gave huid, mooi dik haar en ziet er 20 jaar jonger uit dan dat ze is, maar ook mijn oma weet dat je niet alles uit voeding kan halen. Jaren geleden deelde ze me haar geheim. ‘Meisje wat je niet binnenkrijgt vul je toch gewoon lekker aan’. Vitamines. Ja ze bestaan al jaren, maar ze zijn er niet voor niks. Iedere vitamine of mineraal heeft zijn of haar werking en niet alleen voor de buitenkant maar ook voor de binnenkant van je lichaam. Verdiep jezelf in je voedingspatroon en kijk goed naar welke vitamines of mineralen jij zou kunnen aanvullen. Vind je het lastig? Met multivitaminen zit jij altijd goed. 

Kijk naar wat wel kan.

Het liefst had ik ook gewoon lekker een facial gehad gisteren. Ik ga niet liegen, ja deze tijd geeft stress en dat zie ik terug in mijn gezicht. Ik kan uren dromen over hoe lekker het zou zijn als de schoonheidsspecialiste mijn me-time moment weer uit mag oefenen, maar daar hebben mijn wangen, voorhoofd en hals nu niks aan. Om schade te beperken hou ik mij strak aan mijn thuis-routine. Goed reinigen, verzorgen en smeren smeren smeren. Ik creëer eenmaal in de week een relax avond. Ik gooi een zen muziekje aan, zet mijn favo geurkaars aan, en begin met stomen. Gewoon een grote kom met heet water en een doek over mijn hoofd zorgt ervoor dat mijn poriën lekker open gaan staan. Ik sluit het af met een masker en een dosis stress minder. 

De dag is je catwalk en Doutzen je streven.

Ik schrijf mijn motto met en knipoog en een lach. Wat ik probeer te zeggen hiermee is ga vooral niet de hele dag met die knot op je kop, zonder make-up in je sweatpants de uren van de dag af zitten tellen. Gooi jezelf in die mooie jeans met dat leuke blousje. Pak je make up en laat de wereld zien dat jij niet bij de pakken neer gaat zitten. Kijk how-to filmpjes en probeer is wat nieuws uit. Je zult zien dat jij je beter voelt vanaf t moment dat je naar jezelf kijkt als je billen zo fabuleus uitkomen in die jeans. Een tip: kies voor goede make-up en zorg ervoor dat je niet allerlei chemicaliën op je huid smeert. Hier zal je schoonheidsspecialiste je ook dankbaar voor zijn.

Life is too short to have boring hair.

Wie kent dat gevoel niet, zodra je van de kapper wegloopt voel je alsof je de hele wereld aan kan. Je haar voelt en zit geweldig. She’s got it, yeah baby she’s got it. Ja je kan zo in de Venus reclame. We weten allemaal dat jij het nooit zo krijgt als de kapper, maar een goede kapper vindt het juist belangrijk dat jij ook in het dagelijks leven je haar op de door jouw gewenste manier kan laten zitten. Begin altijd met goede verzorging op maat want jou haar is anders als het haar van jouw vriendin, omdat ik zelf altijd graag advies geef aan mijn klanten wil ik jou ook het volgende advies meegeven. Zodra jij je haar hebt gemodelleerd zoals jij het graag wil hebben – en ja ook voor de juiste styling tools kan je altijd advies vragen aan je kapper is het belangrijk om de juiste styling producten te vragen. Iemand die al volume heeft zal andere producten nodig hebben als iemand die heel plat haar heeft. Maak bij deze dus altijd je kapsel af van begin tot het eind. 

Maak kleine dingen in het leven specialer. 

Ook de kleine dingen in het leven kan jij net wat opvrolijken. Gun jezelf die luxe douche set. Want ook dat is een momentje voor jezelf in deze hectische en rare tijden. Geef je huid een boost door met scrub je dode huidcellen te verwijderen. Gebruik een showermousse om je lichaam te reinigen met een lekkere geurbeleving. Hydrateer je huid daarna met een huidolie , body butter of een body lotion. 

Doordat we ons meer thuis begeven en minder makkelijk naar buiten kunnen is vooral geurbeleving heel belangrijk. Niet alleen omdat het lekker ruikt maar ook omdat het rust kan brengen. Laat je zintuigen jezelf eens prikkelen en wissel regelmatig af.

Met deze 6 tips hoop ik dat jij deze periode doorkomt, zodat we allemaal kunnen stralen als Doutzen in Victoria Secret maar vooral onszelf van binnen en van buiten goed voelen.

Liefs Lizzy